Tjobidobidobidooo

Har haft en superdag idag, trots att jag har varit dödstrött. Var på torp med mattias och fikade hemma hos kalles syster som fyller år idag.

Kram

Pictures - Familjespecial

Något som ligger mig varmt om hjärtat är min familj och släkt, så här kommer lite goa bilder på dem. Del ett av dess bilder med, finns för många för att bara göra ett inlägg. Här saknas ju många av dem i släkten som ligger mig när hjärtat som pappa och morfar, men var lugna det kommer

Haha inte en så förskönande bild av mormor

Min kanin CEF

Jag och brorsan för länge sedan

Jag lite mindre fixad än på de flesta bilder här

Jan-E på riddarpartaj

Morbror Johan och Jonatan

Minstingen Josef

Mamsen

Kusinen Pär

Mamsen igen

Kusinbarnet William och hans pappa Rex

Världens bästa mamma


Pictures - Flowers

Del ett av flowersshoot. Men det är även för att få lite sommar och vår feeling i våra hjärtan.

Samtliga bilder tagna av mig

 

 

 

 

 

 


I got seagulls on this motherfucker

Sitter och väntar på att klockan skall gå, det kommer bli intensivt efter klockan tolv. Kusinen åker hem idag med, efter at ha festat två dagar i sträck, tappat bort telefonen, utvidgat sina vyer och utforskat Uddevalla än en gång. Tråkigt att han ska bege sig hemmåt.

Fick en massa roliga presenter på min födelsedag bland annat tycker mina vänner att jag ska släppas från femtio meters höjd ner i ett nät. Intressant, vill de ha en mindre i kompiskretsen? Har dessutom rosenblad i hela lägenheten, eftersom min älskling hade klätt in hela lägenheten med rosenblad på min födelsedag. Supermysigt. Dessutom kom Amanda och Tommy in till stan och sov på vår soffa, trevligt som bara den.

Det känns faktiskt helt tipptopp, hela kvällen var magisk. Länge sedan jag hade så roligt faktiskt! Mamma hade bjudit in massa kompisar utan att jag visste någonting.

Dessa kom och överraska mig:

Josefin - FD arbetskamrat på Biltema och nu arbetskamrat igen. En vänskap som startade på ett udda sätt.

Linnéa - Min frisörska och vän. Lärde känna henne genom min vän Erica.

Erica - Specialare numbero uno. Hela kvällen var hon verkligen där med 17-05, helt galet. Kan inte få nog av denna donna.

Amanda - Min Mandis, det säger egentligen allt. Men med hennes tindrande ögon tror man att man har fått stjärnor på jorden.

Tommy - Amandas fästman. Yes de är förlovade och bor tillsammans i Kungshamn.

Stefan - AKA Steve-O en vän som jag lärde känna under min gymnasietid på Östrabo. Hur rolig som helst, vet inte hur många gånger man sovit på lektionen och sedan mutat till sig anteckningarna eller hur många matkrig vi har haft.

Andreas - AKA Glutter. Galnare och roligare människa får man leta efter. Ett leende på läpparna har han alltid med, konstigt att det faktiskt finns underbara Bullare bor.

Martin - Listan är lång över saker vi har snackat om från och till, ja faktiskt under skolan med. Nu när han gör lumpen hörs man ju tyvärr inte av så mycket längre vilket faktiskt är sorgligt.

David - Min manliga kopia. Ja de flesta som läser den här bloggen vet ju hur jag är som person och han är min motsvarighet med undantag att han är kille!

Rebecka - Davids underbara flickvän, som jag inte kommer att släppa taget om i första taget

Kalle - Min sambo och pojkvän var där med och förgyllde min kväll

Pär - Kusinen dårå. Alltid lika kul då han är på besök, det blir roligare och roligare för varje gång då åldersglappet inte är lika stort längre.

Patricio - Det började med att Jensen drog med någon pladdrig typ hem till mig och efter det har vi umgåtts och skrattat en hel del ihop.

Jennie - Vad kan man säga? Här har det inte utbytts en bitchig blick utan tusen enda tills den dagen vi fick tummen ur att börja prata och nu har vi hur kul som helst ihop

Mattias - Sist men absolut inte minst. Den här filuren vet nog mest av alla om mig och efter alla de långa konversationer vi har haft är detta en vän för livet. Det är dock en del dystra miner just nu eftersom han ska flytta till Norge. Vill inte! Men vänner som står en så nära håller man kontakten med trots avståndet.

Sedan var det ju en del personer på middagen med:

Arne - Min morfar
Birgitta - Min mormor
Johan - Min morbror
Ida - Min morbrors underbara tjej
Ewa - Svärmor
Lars - Ewas man
Mia - Min mamma
Jan-Erik - Mias man
Jonatan - Mellersta brorsan
Josef - Minstingen

Tack för en underbar tillställning till de som höll trådarna för kvällen dvs till största del min mamma!

Världens bästa födelsedag

Stort tack till alla som uppvaktade mig och gratulerade mig på min födelsedag. Var hur bra som helst hela dagen, kommer vara en dag att minnas långt framöver.

2010-03-26 13:37

Hej hopp,

Intensivt på dagens schema:


- Expen 08:00 - 13:30
- Jobb hemifrån 14:00-15:00
- Bussresa 15:30
- Biltema 16:00-20:00
- Planering inför morgondagen 21:00

Fullspäckat schema men det är bara trevligt, men nu tar jag en liten bloggpause. Göra ditten och datten, fylla år mitt uppe i smeten. Aja, det lööööser sig.


Men får tyvärr vara lite kort.

Take care

Foton så här på förmiddagen

Kalle gör smygreklam

Matte på promenad

 

Snöstorm

 

Nyårsafton 2009/2010

 

Uttråkad


Go morron Go morron

Solen skiner ute, fåglarna kvittrar och att långsamt vakna av solens strålar som smeker sitt ansikte; helt underbart. Har ni sovit gott inattt?

Lufta idéer för att komma ett steg på vägen, låter underskattat men det är superbra; man kommer upp till hur mycket bra idéer som helst. Om du har kommit till ett "vägstopp" i spånandet, men då är det bara att be de närmaste om hjälp så att de kan komma med lite förslag. De behöver absolut inte ha rätt, men de kan få dig på andra tankar.

Ensam är inte alltid stark även om man ibland hade velat det! Tror inte att man ska vara rädd för att fråga om hjälp, men man ska sällan ge råd utan någon har bett dig om det eller sällan är fel med ALDRIG skulle jag vilja säga. Finns det något värre än råd som man inte har bett om tror faktiskt inte det.

Take care,

Nu ska jag fixa i ordning mig för att bege mig till jobbet.

Springa till bussen

God eftermiddag,

Snart ska jag springa till bussen. Men tänkte bara skriva att till kvällningen kommer det upp ett lite mer tankevärt inlägg. Det blir efter åtta någon gång.

Take care

Känner mig döende...

... av trötthet, förstår inte vad det är för fel på mig har typ inte gjort någonting idag men ändå är jag helt förstörd idag.

Bye Bye Johnny

Spelas i högtalarna, fågelkvitter hörs, regnet faller ner utanför fönstret, en och annan nys hörs; Nu är det vår på "G". Efter en intensiv helg, så får jag äntligen tid för mig själv och kan faktiskt lägga lite mer tid på bloggen igen. Skaffat en kalender har jag med gjort, så jag faktiskt kan ha lite koll på vad som händer omkring mig och slipper bli dubbelbokad.

Har hunnit med att diska och städa lite på morgonkvisten, plus försöka etablera lite kontakter till kommande projekt, vilket känns väldigt bra. Har dessutom stylat upp en tråkig pärm till mina små uppdrag. Ska ringa J.Redin senare idag för att kolla upp lite grejer; kommer bli tipptopp. Har goda förväntningar på resten av dagen, blir sedan at bege mig till Biltema för att jobba lite granna.

 

När stormen av tankar har lagt sig slår musiken över till Volbeat: - JA! Känner mig mer levande än någonsin...


Take care


100319

Det är himla tur att man har underbara och fina vänner, som ställer upp när man är nerstämd. Carro, Sanna, Lisette och Erica har varit riktiga änglar idag, när mitt humör har varit nere vid fotknölarna. Carro som kom vägen om jobbet bara för att jag skulle  kunna prata av mig lite granna, Erica som bjöd över mig på kaffe och fick mig på humör, Sanna som ställde upp allt vad hon kunde hela dagen trots att hon inte finns i närheten fysiskt och Lisette som fick mig att känna mig behövd.Världens goaste gummor helt enkelt! Är så lycklig att man har underbara personer i sina närhet, som gör en på bättre humör. Dessa gjorde min dag idag, men har verkligen hur mycket underbara människor i min omgivning som helst. Är en lyckligt lottad människa genom att ha så mycket bra människor i min omgivning, som gör just mig till en bättre människa. Hoppas ni där som läser min blogg har det med!Hoppas ni med har underbara människor i er omgivning, som gör just er lyckliga!


Agera, Säg ifrån och Var kritisk

Källkritisk, bitchig och självsäker? Negativ klang kanske, men det är så mycket mer för mig. Om man är bitchig på rätt sätt är det något positivt. Att vara självsäker, frammåt och våga säga ifrån som tjej kan låta som man är världens bitch...

Agera - När du tycker någonting är fel säg ifrån. Var öppen med det du har som kritik för det du har sett. Gör någonting för att motarbeta det du tycket är fel, stå inte på samma ställa och gräm dig över det du tycker är fel. Gör du ingenting åt det, får du faktiskt skylla dig själv. Våga få andra att säga ifrån mot saker som är fel, du lär inte vara ensam om att tycka den saken du ställer dig emot.

Säg ifrån -
När någon trycker ner dig och får dig att känna dig mindre, kanske inte ha rätt till att ha de åsikter du har. Säg vad du tycker och försök förklara varför du ställer dig som du gör i en fråga, vill dem inte lyssna strunt i dem och gå därifrån. Accepterar de inte din åsikt är de inte värda att lägga tid på; det är skillnad mellan att respektera och inte acceptera din åsikt. Det kan vara en väldigt skör linje men det är viktigt att ha det i åtanke så att du inte skärmar av de som faktiskt har respekt för dig och bryr sig om dig.  Det är inte fel att ha olika åsikter.

Var kritisk - Om det är något som du inte känns riktigt korrekt eller det är någonting som låter orimmligt, försök vara kritisk. Det är faktiskt inte alltid som det ser ut, ifrågasätt och kolla upp fakta från olika håll. Det är viktigt att inte döma om man inte är säker på att något stämmer. När du läser svallertidningar, om någon har sagt något som verkar orimligt eller om du läser något i böcker, tidningar och nätet är det viktigt att läsa texten kritiskt, det är inte alltid rätt för att någon har skrivit ner det. Är idealen du ser varje dag rimliga, det gäller att ha koll på läget och inte låta andra bestämma vad som är rätt och fel för just dig, vi alla är olika!

Det kan uppfattas som bitchigt att säga ifrån och inte köpa allt med hull och hår. Eller att våga ha sina egna åsikter, då är det viktigt att våga lita på sig själv och inse att det inte alltid är fel att uppfattas som lite bitchig, menar alltså inte att man ska ifråga sätta allt och inte våga erkänna att man har fel; men ibland måste man våga stå på sig. Vilket faktiskt inte alltid är lätt i alla lägen men det är inte rätt att folk kör över dig om du vet att du faktiskt ibland vet bättre trots att du är yngre, tjej eller har en lägre position på jobbet/skolan. Det måste vara en balans i det hela.

Take care

Next up on the blog: 100319

Glammigt!

Tittar på lite serier och ska snart dricka en kopp kaffe. Min fysiska status är helt åt skogen, jag har ont i ryggen efter en natt på soffan. Nej sedan blir det full rulle i helgen, så vet inte hur mycket jag kommer att hinna uppdatera här på bloggen faktiskt.
Ska faktiskt jobba om ett par timmar, känns lite lagom roligt när man är helt förstörd i kroppen. Men vad fan, det sitter i huvudet. Just det ja, såg på Bernad och Bianca med Kalle igår, den är ju för gullig!

Next up on the blog: Agera, Säg ifrån och Var kritisk

Tjaouu

15:11

Morfar

Bäst kusten på vintern


100317 - gårdagen

Lite bilder från gårdagen tänkte jag faktiskt ta mig tid att ladda upp!

Kalles sötaste systerdotter

 

Go Twister

Vigaste M

M ville ju med ta kort

Underbaraste David och hans söta tjej Rebecka

 


Evenemangenets ABC

En liten inspirations tripp som bygger på boken "Arrangera det du vill" av Stefan Olsson och Marcus Frödin.

Resultat - Vad vill du uppnå

Handla - Fatta beslut, gör någonting och agera

Feedback - Var uppmärksam och lär dig av det du utför

Flexiblitet - Våga hitta nya vägar och testa nya tillvägagångssätt


En regel allt som tar mindre tid än femton minuter skall göras med en gång och aldrig skjutas upp till senare!


LEARN BY DOING

Om du verkligen tror på något och vågar ta dig för det, så är nästan allting utförbart. Testa även idéer som känns långsökta och lär av dina misstag. Det viktigaste av allt är att inte ge upp. Fälk inga manualer till punkt och pricka, utan våga ta in på andra banor. Allt kan man inte lära sig ut av en skolbok utan man måste lära sig det på egenhand, genom att utföra det. Praktisk lärning helt enkelt. Kunskap är en bra grund medan erfarenhet gör så att du verkligen får en riktig förståelse för den kunskap du har tagit del av, dessutom får du större utdelning av kunskapen. Lär dig brinna för det du sysslar för även om det är motgångar och kanske innefattar ideellt arbete.

PLANERING

Då du ska anordna någonting är det viktigt att ha klart för sig att planeringen tar mycket mycket längre tid än själva utförandet. Det gäller att vara tålmodig och ha med sig att detta vissa stunder kan bli väldigt intensivt; men då du lyckas genomföra din idé får du utdelning för all din möda.

Även samordningen är välidt viktigt, att du har rätt personer i din omgivning som får ta del i rätt saker; så fort man känner att man har något så när kontroll på läget och har den kunskapen som behövs går det lättare. Olika personligheter och kompetenser som jobbar ihop som ett team. Man kanske till och med kan ha en dag med gruppen då man hittar på någonting helt utanför det ni sysslar med för att verkligen stärka gruppen.

Det kan alltid bli bakslag trots att det är jätteväl planerat och allting verkar klappat och klart. Det som är viktigt i det här lägena är att inte ge upp! Du kommer nå dit och det kommer vara du som står där med ett leende på läpparna när allting har ordnat upp sig...

Vad har du..?

Vad har du för personer i din omgivning? Tror du att de kan brinna för samma sak som du, men på samma gång samarbeta? Vad har du för krav för en lyckad tillställning?

Det är viktigt att ställa sådana frågor till sig själv, så att du har en krav plan på det du ska annordna. Kolla över de kontakter du faktiskt har i dagsläget och hur kan du utöka dessa? Vad har ni som grupp för krav för tillställningen, låt dessa bli era riktlinjer och krav. Låt alla komma till tals, det är viktigt att ni är ett team. Samarbeta och framför allt ha kul tillsammans.

Entusiasm smittar

Om du verkligen brinner för något och pratar passionerat om detta, så kommer det smitta av sig på din omgivning. Sprid din entusiasm omkring dig och få de i din omgivning att deltag och känna sig behövda. Var inte rädd för att dina idéer ska bli stulna, vad är det värsta som kan hända egentligen? Jo att det blir fler personer som vill utveckla din idé.

Bidrag, stipendium och sponsorer

Hitta kunskap om vad det finns för föreningar, vilka stipendium kan du söka till ditt evenemang, vilken sorts sponsorer skulle kunna vara intresserade av det du ska dra igång?

Tidningar är väldigt underskattade i nuläget, men det finns mycket information att införskaffa. Kolla nätet och med dina vänner vad finns det för något i just din stad. Dra nytta av det som redan finns etablerat.

Då du söker sponsorer tänk på vilken målgrupp du försöker nå, vad skulle din sponsor tjäna på. Om du exempelvis har ett evenemang för tjejer, vad är de i behov och vad intresseras de av..? Kanske intresseras de av smink, kläder och mode i helhet. De som är nödvändigt för de flesta tjejer är ju tamponger och bindor. Sök då sponsorer som skulle tjäna på att marknadsföra sina produkter under ett sådant här evenemang.

Våga söka stipendium även om du kanske inte får det, har du en ny erfarenhet tills nästa gång du ska söka andra stipendium och vem har sagt att du bara ska söka ett. Testa olika möjligheter och beskriv dina idéer med entusiasm, detaljerat och med passion.

Nyckelord

Ha kul, våga ta risker, lär dig under resansgång, leta upp information, sprid dina idéer och var stolt över dina prestationer även om det kanske inte blev som du tänkte från början.

Kidnappning

Igår kidnappade jag, Kalles systerdotter M. Världens goaste tjej på hennes skola, sedan begav vi oss till affären efter en go promenad tillsammans. Det blev faktiskt en superb middag av det vi handlade: Fläskfilé med klyftpotatis och champinionsås och till efterrätt barnens (och min) favorit pannkakstårta! MUMS kan man väl säga. Som tur är hade jag denna hjälpreda med mig, det var super hade aldrig klarat mig annars.

Innan dess drack jag kaffe med Josefine och min morfar. Efter det begav jag och min morfar oss ut på äventyr innan jag hämtade upp M. Sedan blev det till att se på stjärnkockarna, tycker faktiskt det är ett litet charmig program. Mitt i programmet fick jag angenämt besök av David och Rebecka!

Tog lite foton igår på detta som jag tänkte ladda upp senare eftersom jag snart ska iväg med min morfar till vår sommarstuga och ta bilder. Eller förhoppningsvis ta bilder, nu avnjuter jag en kaffe.


Next on the blog: Evenemang ABC

"Jag kastar mina sorger bakom min rygg och jag ser dem aldrig mer. Jag är så lycklig, jag är så lycklig hela veckan lång..."Receptet på framgång

Det första vi måste utreda är vilken sorts framgång vi vill nå i livet; i mina ögon finns det olika sorters framgång och det handlar inte enbart om pengar. Du kan vara framgångsrik inom ett speciellt område (kirurg), familjemässigt/kärleksmässigt och du kan ha ett framgångsrikt företag/blogg/märke.

Om en idé slår dig, så tänk inte att den är omöjlig eller helt knäppt utan försök ta dig an det! En regel som man alltid ska ha i åttanke är att allt som tar 15 minuter eller mindre skall inte skjutas upp utan göras med en gång. Så fort du skjuter upp saker kommer det tillslut bildas ett berg av saker som skall göras. Gör det med en gång så är det i varje fall en mindre sak på bordet.

Dela med dig av dina idéer, vad är det värsta som kan hända? Jo att de blir genomförda! Det är väl alltid något, det kanske kan kännas surt, men ju fler som jobbar för att göra din dröm/vision till verklighet. Dela med dig din idé till folk du litar lite mer på, är kanske ett alternativ men håll den aldrig helt för dig själv för tillslut kommer resultatet bli sämre!

Var öppen för nya idéer och tankesätt. Ju mer du har i ditt bagage ju lättare blir det att utföra saker. Ta tillvara på dina kontakter det är nödvändigt om du ska få någon sorts evememang möjligt att utföra. Var inte heller rädd för att ta i och kämpa. Du kommer stöta på massvis med motgångar, men du ska lära av dem och göra det bättre nästa gång. GE ALDRIG UPP!

Tänkte jag skulle ta ett evenemangs ABC lite senare här på bloggen, så fördjupar mig inte så mycket i detta.

Sedan är det alltid lättare om du av en slump kommer över någonting eller sedan tidigare har en massa kontakter inom familjen eller vänskapskretsen, men oftast har man inte det - särskilt inte i våran ålder... Men det är bara att kämpa på och traggla sig fram, om det inte blir en succé första gången har du antagligen lärt dig en massa under vägen tills nästa gång.


Take care allihopa

Inlägget tillägnat MK


Shame on me, Shame on you

Fick sms igår av Matte, där jag fick en pik eftersom jag uppdaterar så dåligt. Bäst att börja blogga på eftersom ni läsare saknar den!

Har precis varit på promenad med Anna, var riktigt trevligt! Älskar hennes hund, så full av liv och så busig. Snart ska jag fika med min morfar efter det ska jag jobba. Här får ni två bilder på mig med brun och med blå ögon...

Next on the blog: Receptet på framgång 

Vad tycker ni om användadet av linser?


Calou och Corny på 25-årskalas

Idag ska jag och min sambo på 25-årskalas, tror det kommer bli tipptopp! Sitter och smuttar på ett glas vin och väntar på att fixa i ordning mig det sista Är inte direkt sugen på att dra på kallaj faktiskt, men vi får se vad som sker!

- Vad gör ni på er lördagskväll då?

 

Funderar på att leka fotograf ikväll, så får se vad som sker med bilderna sedan...

Hej då så länge

Över en vecka sedan...

Det är över en vecka sedan jag skrev i bloggen, måste tyvärr skylla på att det har varit mycket det senaste. Har bilder som väntar men måste faktiskt käka först..!  SATC går på TV, perfekta sällskapet för en ensamlunch; alltså Sex And The City.

Ska skynda mig så jag kan ladda upp lite bilder åt er, bjur på en webcambild så länge

 

Hej så länge


V u x n a m ä n n i s k o r ?

Ibland blir man förvirrad, hur orkar vuxna människor snacka skit om varandra på nätet; ja ungefär som ett par fnittriga fjortonåriga tjejer... Förstår inte hur man orkar, det är eventuellt intressant att läsa om (i ren nyfikenhet) och båda parterna skämmer ut sig till en viss grad.


Är man 18 år och uppåt, borde man börja få ett visst vett eller sundt beteénde som vissa verkar sakna. Att vissa människor aldrig växer upp är ett stående problem i mina ögon. Det är en sak att agera omoget eller att dra omogna skämt och vilja vara ung. Är inte direkt gammal själv och beter mig vissa stunder som jag vore tre år; men jag står för det och försöker förändra det som inte är något att hänga i julgranen, så att säga.

Ska man verkligen försöka få läsare på andras bekostnad eller kasta mer bränsle i elden i redan pågående bråk; kan man inte bara ta sina gräl privat. Lös dem privat och smuts kasta inte varandra! Blir så trött på hur det hela hur utvecklats, det ger ju inte direkt några signaler till ungdomar om att man inte ska mobbas på nätet eller hänga ut folk. Vad är det egentligen för ideal Ni blir för de yngre?

YEAH!

Nu har jag precis lagt på andra lagret av spackel på tavlan, insåg att det inte blev tillräckligt med struktur om jag inte spacklade till det lite granna! Så nu måste jag vänta i c:a 6 timmar, det känns inte så tipptopp när man har väntat hela natten för att få lov att pilla med det. Jag som hade velat ha massa coola bilder nu, men tänkte att jag får väl skriva ett par rader ändå.

Försöker även få tag i Matte eftersom han tog ett par nice foton i Fiji (han kom hem i förra veckan!) och sedan när vi var på bio, tänkte försöka få tag i dem och inspirerar er lite här på min blogg i stället för långa inlägg med text. Fungerar inte ens att blogga på vår ena dator, det är helt sjukt.

Hej så länge

RSS 2.0