Evenemangenets ABC

En liten inspirations tripp som bygger på boken "Arrangera det du vill" av Stefan Olsson och Marcus Frödin.

Resultat - Vad vill du uppnå

Handla - Fatta beslut, gör någonting och agera

Feedback - Var uppmärksam och lär dig av det du utför

Flexiblitet - Våga hitta nya vägar och testa nya tillvägagångssätt


En regel allt som tar mindre tid än femton minuter skall göras med en gång och aldrig skjutas upp till senare!


LEARN BY DOING

Om du verkligen tror på något och vågar ta dig för det, så är nästan allting utförbart. Testa även idéer som känns långsökta och lär av dina misstag. Det viktigaste av allt är att inte ge upp. Fälk inga manualer till punkt och pricka, utan våga ta in på andra banor. Allt kan man inte lära sig ut av en skolbok utan man måste lära sig det på egenhand, genom att utföra det. Praktisk lärning helt enkelt. Kunskap är en bra grund medan erfarenhet gör så att du verkligen får en riktig förståelse för den kunskap du har tagit del av, dessutom får du större utdelning av kunskapen. Lär dig brinna för det du sysslar för även om det är motgångar och kanske innefattar ideellt arbete.

PLANERING

Då du ska anordna någonting är det viktigt att ha klart för sig att planeringen tar mycket mycket längre tid än själva utförandet. Det gäller att vara tålmodig och ha med sig att detta vissa stunder kan bli väldigt intensivt; men då du lyckas genomföra din idé får du utdelning för all din möda.

Även samordningen är välidt viktigt, att du har rätt personer i din omgivning som får ta del i rätt saker; så fort man känner att man har något så när kontroll på läget och har den kunskapen som behövs går det lättare. Olika personligheter och kompetenser som jobbar ihop som ett team. Man kanske till och med kan ha en dag med gruppen då man hittar på någonting helt utanför det ni sysslar med för att verkligen stärka gruppen.

Det kan alltid bli bakslag trots att det är jätteväl planerat och allting verkar klappat och klart. Det som är viktigt i det här lägena är att inte ge upp! Du kommer nå dit och det kommer vara du som står där med ett leende på läpparna när allting har ordnat upp sig...

Vad har du..?

Vad har du för personer i din omgivning? Tror du att de kan brinna för samma sak som du, men på samma gång samarbeta? Vad har du för krav för en lyckad tillställning?

Det är viktigt att ställa sådana frågor till sig själv, så att du har en krav plan på det du ska annordna. Kolla över de kontakter du faktiskt har i dagsläget och hur kan du utöka dessa? Vad har ni som grupp för krav för tillställningen, låt dessa bli era riktlinjer och krav. Låt alla komma till tals, det är viktigt att ni är ett team. Samarbeta och framför allt ha kul tillsammans.

Entusiasm smittar

Om du verkligen brinner för något och pratar passionerat om detta, så kommer det smitta av sig på din omgivning. Sprid din entusiasm omkring dig och få de i din omgivning att deltag och känna sig behövda. Var inte rädd för att dina idéer ska bli stulna, vad är det värsta som kan hända egentligen? Jo att det blir fler personer som vill utveckla din idé.

Bidrag, stipendium och sponsorer

Hitta kunskap om vad det finns för föreningar, vilka stipendium kan du söka till ditt evenemang, vilken sorts sponsorer skulle kunna vara intresserade av det du ska dra igång?

Tidningar är väldigt underskattade i nuläget, men det finns mycket information att införskaffa. Kolla nätet och med dina vänner vad finns det för något i just din stad. Dra nytta av det som redan finns etablerat.

Då du söker sponsorer tänk på vilken målgrupp du försöker nå, vad skulle din sponsor tjäna på. Om du exempelvis har ett evenemang för tjejer, vad är de i behov och vad intresseras de av..? Kanske intresseras de av smink, kläder och mode i helhet. De som är nödvändigt för de flesta tjejer är ju tamponger och bindor. Sök då sponsorer som skulle tjäna på att marknadsföra sina produkter under ett sådant här evenemang.

Våga söka stipendium även om du kanske inte får det, har du en ny erfarenhet tills nästa gång du ska söka andra stipendium och vem har sagt att du bara ska söka ett. Testa olika möjligheter och beskriv dina idéer med entusiasm, detaljerat och med passion.

Nyckelord

Ha kul, våga ta risker, lär dig under resansgång, leta upp information, sprid dina idéer och var stolt över dina prestationer även om det kanske inte blev som du tänkte från början.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0