Bra eller dålig planering

Nu så här dagen innan julafton eller under hela decembermånad är det mycket anknutet till planering. Ja, planering hit och planering dit. Träffa släkt här och träffa släkt där. Köp det och köpa datt. Det är massvis med planering, bara för ett par få timmar.

Presenthysterin uppnår sitt maximum då du dagen innan eller varför inte samma dag, ska stresshandla de sista paketen. Själv anser jag att ska man uppvakta sina nära och kära kräver det omtanke och något mer än bara ett paket. Tycker det är viktigt att det förmedlar ett budskap och inte bara är hafsigt ihop köpt under de sista dagarna. Kanske är det bara jag men börjar köpa mina julklappar tidigigt just för att det ska vara en tanke bakom och ett till  viktigt faktum att BUDGETEN ska hålla.

Pengarna bara flyger iväg då vi närmar oss jul. Som timmanställd och inte bor hemma är det A och O med att ha en budget. Kanske beror det på att mamma har prentat in pengavärdet i mitt huvud sedan barnsben. Nu menar jag verkligen inte att man ska vara snål och aldrig unna sig någonting, men på samma gång kanske man ska lägga upp det så att det inte blir stress ang pengar.

Köpte mig ju en kamera för studentpengar plus sparade pengar, har som någon sorts deal med mig själv att man inte ska köpa saker på delbetalning utan att man faktiskt ska ha de pengarna som man spenderar. Vissa undantag finns det självklart så som invenstering av hus eller en lathetsfråga/funktionsfråga bil... Då kan det vara okej att ta ett lån och rigga upp en avbetalningsdeal; men helst ska man köpa saker i rena cash. Det underlättar så himla mycket längre fram! 

 Drömmar om bättre tider?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0